Om mig

Jag heter Malin, är 22 år gammal och pluggar i Lund. Jag tycker om skor och andra vackra saker.

Prenumerera

bloglovin

Sidor

Kategorier

Arkiv

How to do: tapetblommiga naglar

Postat i Naglar kl. 15:59 17 May | Kommentarer (4) |
Okej, då kör vi. Det är inte särskilt svårt men kräver lite noggrannhet och tålamod. Tog mig en knapp timme, och då var det första gången jag gjorde det. Första nageln är lite trixig, men man får snart kläm på det. Det svåraste är när man kommer till högerhanden (om man är högerhänt som jag, annars vänster antar jag)!

Du behöver: 
  • Tunt origami-/scrapbookingpapper, eller annat tunt mönstrat papper. Med tunt menar jag som vanligt ritpapper. Det skall vara hyfsat lättformat.
  • Genomskinligt nagellack (nagellim kan nog funka också, men det duger gott med nagellack).
  • Sax (gärna en nagelsax eller mindre sax så du kan klippa noga och nära nageln. 

Såhär går det till:
  1. Börja med att klippa ut en liten bit av det papper du vill ha.

2.  Fukta pappersbiten lätt och lägg ovanpå den nagel du vill täcka. Fukten gör att pappret är lätt att forma och inte glider av nageln för lätt, men akta så det inte går sönder! Tryck ner runt kanten på nageln så att du liksom formar pappersbiten efter nageln. klipp bort överflödigt papper så att du har en bit med samma form som din nagel. Längden låter du vara lite för lång och fixar i slutet.


3.  Måla hela nageln med genomskinligt lack, lägg på pappersbiten och tryck! Se till att den ligger fint längs kanterna. Pappret är mycket lättare att arbeta med om det hela tiden hålls lite fuktigt.

4.  Klipp pappret längs kanten så att det blir lika långt som din nagel och täcker hela.

5.  Måla med genomskinligt nagellack noga över hela nageln (ovanpå pappret). Se till att övre kanten blir ordentligt täckt eftersom det är där det lossnar först.

6. Färdigt! Måla eventuellt ytterligare ett lager lack när det första är HELT torrt.


Jag har ingen aning om hur länge detta håller, eller hur väl det tål en dusch, men jag har både diskat, lagat mat och labbat i skolan utan några större skador på det. Bara man ser till att allt papper täcks med nagellack och på så vis skyddas från vatten.

Det finns papper/plast att köpa på nätet som är avsett att klä in naglar med såhär, men fördelen med detta är att det är billigt och ofta har man allt man behöver hemma redan.

Lycka till!
Annons:

Kommentarer

  • Amanda 2011-05-17 tack för tipset! skön blogg btw.
  • Malin 2011-05-17 Tack :) Du får visa mig om du provar själv!
  • Carro Naglar 2011-05-17 sv: Tack för påminnelsen! Måste prova det här någon gång när jag har en stund över :D

    Tack så mycket! :) Jag går ettan på gymnasiet, så imorgon har jag np i ma A också :S Men läser däremot eng B redan, gick språkprofil förut så fick läsa A i 9an.
  • Linda 2011-05-19 Riktigt snyggt :)

Skriv En Kommentar