Om mig

Jag heter Malin, är 22 år gammal och pluggar i Lund. Jag tycker om skor och andra vackra saker.

Prenumerera

bloglovin

Sidor

Kategorier

Arkiv

En Barcelona-berättelse.

Postat i Resor kl. 22:45 04 May | Kommentarer (0) |

För första gången på Fashiondoll; får jag lov att presentera gästbloggaren En Vän


Det är en regnig vårkväll i april och en i övrigt fantastisk Barcelonavistelse lider mot sitt slut. Uppklädda och med våra sista slantar på fickan står vi förväntansfulla i en lång kö till vad som verkar vara den mest populära restaurangen i området. Plötsligt blir ett bord för två ledigt och vi sitter nöjt ned i värmen. Meny på engelska (yay!) och vinlista på spanska (bummer…).

Efter noga övervägande beställer vi lätta förrätter med en flaska vitt och något mustigare huvudrätter med tillhörande rödvin.

Allt bra so far och vi var lyckligt ovetande om vad som komma skulle.

In kommer: två mediokra förrätter och en enliterskaraff med RÖTT vin. Vi ifrågasätter det som serverats och får ett snäsande ”Does it really matter?”. Ja det spelar roll, vad fan ska jag med rödtjut till fisksoppa?

Argt beger sig servitrisen därifrån för att ett ögonblick senare återvända med det vita. Inte det vi beställt, men svensk som man är räckte det att klaga en gång. Trodde vi.

För till vår förvåning anländer huvudrätten mitt i förrätten, varpå mitt sydländska påbrå började göra sig påmint. Nej, vi vill inte äta huvudrätt och förrätt samtidigt. Servitrisen ser återigen förvånad och arg ut och beger sig därifrån med maten. När det sedan var dags att sätta tänderna i beställd köttbit började matglädjen försvinna. Maken till seg och dåligt tillagad köttbit får man leta efter och återigen fick den stackars ryggbiffen resa tillbaka till köket. 

Så långt var det enda positiva att rödvinet kom just till förrätten, för det hade äntligen börjat bli någorlunda chambrerat. Även om inte ens det hjälpte att dölja den pikanta smaken av nejlika.

Behöver jag ens nämna att det inte blev någon efterrätt?

Slutsats: 

Personalen sög. 

Maten sög. 

Billigt vin + ingen mat = woop! woop! 

Dricks = 0 pesetas.


/En Vän

Annons:

Kommentarer

Skriv En Kommentar